Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se höjdpunkter från Åberg och Hovlands första runda Foto: Viaplay

Ludvig Åberg och Viktor Hovland överlägsna i historisk kross i Ryder Cup

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åberg gjorde stor succé i sin Ryder Cup-debut med norrmannen Viktor Hovland. Duon var överlägsen i sin match när Europa tog en historisk ledning med 4-0 efter de inledande foursome-matcherna.

Duon utklassade USA:s Max Homa och Brian Harman och de tre sista hålen behövde inte ens spelas på Marco Simone Golf & Country Club-banan utanför Rom.

– Det var väldigt nervöst, men väldigt roligt att komma ut, spela med Viktor och få poäng till den blåa sidan, säger Åberg.

Ryder Cup

Hur kändes armarna när det var dags att slå?

– Det är svårt att förbereda sig. Hur mycket man än pratar om det eller försöker förbereda sig så går det inte att simulera känslan när man slår första slaget.

Åberg i Ryder Cup utan majorspel

När Hovland slog ett bunkerslag på det 15:e hålet två decimeter från koppen och ordnade ett par knöt han näven och det var klart med segern som skrevs till 4/3.

Först ut att vinna för Europa var John Rahm som i par med Tyrrell Hatton vann mot Scottie Scheffler och Sam Burns med samma siffror som det skandinaviska paret, 4/3.

”Vi gjorde en fantastisk foursomematch”

– Det kändes verkligen bra och vi gjorde en fantastisk foursome-match och stämningen var fantastisk, säger Rahm.

Samtliga matcher vanns av Europa, som för första gången någonsin inledde Ryder Cup med 4-0-ledning.

Efter första dagen ledde Europa med 6,5 poäng mot 1,5 poäng. Under lördagen fortsätter det med foursome och även då spelar Åberg med Hovland.

I foursome spelade paren vartannat slag på samma boll. I eftermiddag spelas det bästboll då spelarna spelar varsin boll och det bästa resultatet på hålet för respektive lag räknas. Där står Åberg utanför Europas lag.

SE ÄVEN: Ludvig Åberg efter första rundan på Ryder Cup

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Guglielmo Mangiapane / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ryder Cup

Mer i ämnet