Världsettan Justin Rose, England, är en av SVT-expertens favoriter att vinna Masters. Foto: TT Nyhetsbyrån

Experten tror på favoritseger i Masters

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en europé eller amerikan som vinner årets första herrmajor och får ta på sig den klassiska gröna kavajen. Det tror SVT-experten Fredrik Andersson Hed.

– Justin Rose, England, Dustin Johnson, USA, eller nordirländaren Rory McIlroy. Någon ur den trion tar hem det, tror

Andersson Hed.

Masters på Augusta National spelas för 83:e gången med två svenskar till start. Alex Norén och Henrik Stenson.

– Jag har tyvärr inte några jätteförhoppningar på svenskarna även om det går att antyda en formförbättring efter matchspelstävlingen i Texas nyligen.

The Masters

Stenson bäste svensk

– Henrik, med sin rutin från banan, ligger bäst till att bli bäste svensk. Alex, som har missat cutten vid sina två tidigare starter i Masters, får nog inrikta sig på att klara sig vidare och få spela hela helgen, säger Fredrik Andersson Hed.

SVT-expertens favorittrio är också dom tre som är bäst på världsrankingen. Justin Rose tog för inte så länge sedan över som världsetta från Dustin Johnson och Rory McIlroy har ju varit i topp tidigare.

– Alla har spelat bra och vunnit tävlingar i år och McIlroy har varit topp tio hela tiden. Har har haft en lång formtopp, säger Fredrik.

McIlroy har vunnit mycket men saknar en Masterstitel.

– Ja, det får han nog höra mycket om och det är säkert en extra anspänning för honom, men kanske att det är dags för honom i år, säger Fredrik Andersson Hed.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet