Maja Stark var så besviken att hon gick raka vägen till klubbhuset utan att stanna och prata med media. Foto: SVT

Stark vägrade prata efter mardrömsrunda

Uppdaterad
Publicerad

Maja Stark gick runt på 76 slag sista dagen av Chevron Championship. Hon tappade alla chanser till en topplacering efter en runda som innehöll en trippelbogey, en dubbelbogey och sex bogeys.

Efteråt vägrade en oerhört besviken svenska prata med media.

Maja Stark hade ett bra läge för en bra placering på Chevron Championship när slutvarvet inleddes idag på The Club at Carlton Woods. Och det började riktigt bra med en sänkt birdieputt på ettan men sedan kom raset. Trippelbogey och dubbelbogey.

Maja Stark var frustrerad igår efter tre varv med bra spel men där inget gått i hål på greenerna.

– Frusterande. Inget vill gå i, sade Stark till SVT Sport och skojade om att hålen måste vara mindre än de brukar.

På första hålet idag fick hon revansch när hon sänkte en superlång putt på över 20 meter på första greenen.

Då såg det bra ut. Men sedan kom problemen.

På tvåan hamnade utslaget i en fairwaybunker och därifrån slog Stark andraslaget rakt in i en rejäl tallbuske. Hon hittade bollen ospelbar under en massa grenar, tvingades droppa i ett halvsvårt läge och till slut återstod inget annat än att krita dit en sjua (trippelbogey) i scorekortet.

Maja Stark letar efter sin boll i en buske Foto: TT

På trean missade Stark greenen med utslaget och duffade sedan chippen. Nästa chip var mycket bättre, men vad gjorde det när hon därefter ändå missade den korta bogeyputten.

Chanserna till en topplacering försvann där och då.

Men Maja kom ändå tillbaka, svarade med en birdie direkt på 4:an, en till på 7:an och på 8:e satte hon veckans andra eagle.  En riktigt berg och dalbanerunda för Stark som efter två ytterligare bogeys på slutet gick in fyra över par för dagen och två över par totalt.

Stark kokade av ilska när hon rullade i sista putten på det 18:e hålet.

Efter rundan gick Stark, som slutade delad 37:a på totalt +2, rakt igenom intervjuområdet och ville inte svar på frågor.

Ström avslutade svagt

Även Linnea Ström hade ett tungt slutvarv.  En birdie på sista hålet var enda glädjeämnet på ett scorekort, som innehöll två dubbelbogeys, och fem bogeys, för 8 över par totalt.

– Det är surt. Det var tufft idag. Jag kunde inte lista ut vinden riktigt. Jag slängde bort en hel del slag därute. Det är så golf är, upp och ner, säger Ström, som slutade 56:a, till SVT Sport.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.