Amatören Nyfjäll med i täten

Uppdaterad
Publicerad

Med två hål kvar att spela var David Nyfjäll fem under par, hade inte gjort en enda bogey. Han var och nosade på täten – som amatör. En försmädlig dubbelbogey på 8:an (hans 17:e) gav till slut en score på 67 slag och tre under par.

– Det är väl inte så komplicerat egentligen. Jag spelar väldigt bra golf helt enkelt, säger 20-åringen till SVT Sport.

David Nyfjäll är 20 år och har aldrig spelat en så stor golfturnering som Scandinavian Invitation. Han är fortfarande amatör och är bara en av tre amatörer i startfältet.

De andra två är hans lagkamtarer från det svenska landslaget som tog guld på lag-EM i somras på Ljunghusen i Skåne. Första gången Sverige vann sedan 1961.

Nu tampas Nyfjäll från Uppsala GK plötsligt mot stjärnor som Henrik Stenson och Alex Norén men det är inget som Nyfjäll verkar bry sig om. Inte störas av iallafall.

– Lite nervös men jag försöker bara se det som en kul utmaning att vara här. Jag bara njuter.

Fattar du inte riktigt hur svårt det är, är det därför det går så lätt?

– Ja, så kanske det är lite, skrattar Nyfjäll.

– Men jag försöker bara slå bra slag och så gick det som det gick idag.

I sexton hål höll han sig från misstag. Men då kom allt på en och samma gång.

– Jag slog en drive till vänster och bollen hamnade mot stenarna som ligger där...sedan missade jag precis putten också, säger Nyfjäll om de sju slag han behövde på 8:an.

– Misstagen kom väl alla på samma ställe, säger han.

Nu har Nyfjäll ett riktigt bra utgångsläge för att klara kvalgränsen och få spela till helgen.

– Det är bara att köra vidare med samma recept, sikta på rätt ställen och slå bra slag, säger Nyfjäll och får det att låta så simpelt...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.