Anna Nordqvist drar sig ur LPGA Matchplay. Foto: Bildbyrån

Anna Nordqvist drar sig ur stortävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist drar sig ur LPGA Match play.

Det meddelar hon på sin Instagram.

– Det krossar mitt hjärta att behöva dra mig ur, skriver hon.

Under veckan spelas LPGA Match Play på Shadow Creek i Las Vegas.

Men gruppspelet som inleds under onsdagen, blir utan svenska stjärnan Anna Nordqvist, 34. Under morgonen meddelade Nordqvist att hon tvingas dra sig ur tävlingen.

– Det krossar mitt hjärta att behöva dra mig ur LPGA Matchplay, speciellt med tanke på att detta är en av mina favoritveckor under året, skriver hon på Instagram.

”Började känna symtom”

Anledningen till att 34-åringen lämnar återbud är att hon känt av sjukdomssymtom som liknar covid-19.

Jag började må dåligt under dagen. Jag testade negativt för covid men med tanke på att jag började känna symtom förknippade med det så bestämde jag mig för att dra mig ur som en försiktighetsåtgärd. Det här är bara andra gången i min karriär jag drar mig ur en turnering och jag önskar alla en bra vecka på Shadow Creek.

I och med Nordqvists återbud är Madelene Sagström enda svenska i tävlingen.

LPGA Match Play spelas som ett gruppspel där de 64 högst rankade spelarna delas in i 16 grupper. Där möter alla varandra en gång och segrarna går vidare till utslagningsspel som inleds på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.