Anna Nordqvist slår ut på det andra hålet i Philadelphia. Foto: TT

Anna Nordqvist nära toppen i Philadelphia

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist klättrar i resultatlistan efter den andra rundan i årets tredje major.

Svenskan är delad tvåa – och ligger strax framför Linnea Ström, som bara har fem spelare framför sig.

– Jag är väldigt glad, säger Nordqvist.

Anna Nordqvist gick runt på två under par vid andra rundan på golfbanan Aronimink i Newtown Square, utanför Philadelphia i östra USA, i årets tredje major.

Totalt blev det 68 slag efter fyra birdies och två bogeys, vilket gör att svenskan ligger delad tvåa med tre andra spelare inför näst sista rundan.

– Det känns som att spelet varit tufft, speciellt med tanke på vinden de senaste dagarna, säger Nordqvist till LPGA-touren.

Måste ha tålamod

Med tanke på förhållandena är Nordqvist nöjd med sitt puttande, där flera spelare vittnade om att de var nöjda med att få in bollen på green och sedan bollen i hål med två puttar.

– Du måste ha tålamod, men det är vad jag älskar med majors. Du behöver inte nödvändigtvis vara 15–20 slag under par för att vinna, säger hon.

Ett slag sämre placerar sig Linnea Ström, som inte riktigt lyckades reprisera sin fina förstarunda, då hon placerade sig på en delad tredjeplats. Men med två birdies och två bogeys på andrarundan spelade hon ändå fortsatt stabilt, och är delad sexa, tillsammans med fyra andra spelare.

Rasar i placeringar

Pernilla Lindberg hade däremot en sämre dag. På banans första 13 hål blev det sex bogeys och en dubbelbogey. Resultatet putsades något med birdies på 14:e och 16:e hålet, men hon rasar ned till 46:e plats.

Madelene Sagström gick rundan på ett över par, och ligger delad 36:a och får liksom Lindberg spela vidare.

Caroline Hedwall (totalt 7 över par) och Julia Engström (+11), har spelat färdigt.

I topp återfinns sydkoreanskan Kim Young-Kim, ett slag framför tätklungan med Nordqvist.

FRÅN I GÅR: Se Henrik Norlanders hole-in-one

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.