Anna Nordqvist. Foto: TT

Anna Nordqvist rasade i stortävling

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist låg delad fyra efter den första rundan i årets första major i golf .

Men det blev ingen upprepning av det fina spelet under dag två.

Anna Nordqvist hade 68 slag med sig från den första dagen. Men efter en dubbelbogey på hål 14 landade hennes andra runda på 74 slag och hon föll till en delad 29:e plats, totalt två under par.

Bästa svenska inför den tredje rundan i Chevron Championship i Kalifornien är nu i stället Madelene Sagström, som ligger på delad 20:e plats med tre under par. Hon har hållit jämn klass båda dagarna och följde upp första dagens 71 slag med en andrarunda på 70 slag.

Pernilla Lindberg ligger på par och kvalificerade sig med ett slags marginal till de två sista dagarnas spel.

Chevron Championship, som spelas på Mission Hills-banan i Rancho, är en av fem major-tävlingar för damer och har en prispott på fem miljoner dollar, motsvarande 46 miljoner kronor.

I ensam ledning efter den andra rundan ligger 23-åriga japanskan Hinako Shibuno, som gick runt på 66 slag och totalt ligger på nio under par. Hon jagas av en trio som ligger ett slag bakom: amerikanskorna Jennifer Kupcho och Annie Park samt Patty Tavatanakit från Thailand.

KLIPP: Anna Nordqvist siktar på fler major-vinster (21 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.