Anna Nordqvist. Foto: TT Nyhetsbyrån

Anna Nordqvist tvåa inför sista majorrundan

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist inledde den tredje rundan i PGA-mästerskapet väldigt bra, men de sista nio hålen var inte lika lyckade. Därmed är svenskan delad tvåa, två slag efter ledande Sei Young Kim från Sydkorea, inför avslutningen.

”Jag är nöjd med dagen och känner att jag är i en bra position inför morgondagen. Det är allt jag kan begära”, skriver Nordqvist i ett sms till SVT Sport.

Anna Nordqvist hade fyra birdies på de nio inledande hålen på banan Aronimink utanför Philadelphia. Hon hade alla möjligheter att vara i ledning inför den avslutande rundan i årets tredje major, men en svagare avslutning gjorde att så inte blev fallet.

På de avslutande nio hålen gick 33-åriga Nordqvist ett över par. En retlig bogey på det 18:e hålet gör att svenskan sammanlagt nu är fem slag under par. Nordqvist hade bara 11 av 18 greenträffar under den tredje rundan.

LPGA-touren

”Jag spelade stabilt idag. Banan är tuff och idag var det många svåra flaggplaceringar med vinden som var. Hoppas på fortsatt stabilt spel imorgon”, skriver svenskan.

Delar andraplats med kanadensiska

Det är kanadensiskan Brooke Henderson som delar andraplatsen med Nordqvist och ett slag efter dem finns den sydkoreanska stjärnan Inbee Park.

Inför den tredje rundan var Linnea Ström bara ett slag efter Nordqvist, men hon hade en katastrofdag och gick hela elva över par.

I sammandraget är Ström nio över par och de övriga svenskorna, Pernilla Lindberg och Madelene Sagström, är fem över.

Seger ger 5,85 miljoner

PGA-mästerskapen skulle egentligen ha avgjorts i slutet av juni men sköts upp på grund av coronapandemin.

Spelarna gör upp om totalt 4,35 miljoner dollar, omkring 39 miljoner kronor, där vinnaren får 15 procent av den totala prissumman, det vill säga 5,85 miljoner kronor.

MER GOLF: Se Henrik Norlandes hole-in-one

Svenska vinnare i PGA-mästerskapen

2009: Anna Nordqvist.

2005: Annika Sörenstam.

2004: Annika Sörenstam.

2003: Annikas Sörenstam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet