Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Norqvist slutade trea i Florida. Foto: TT.

Anna Nordqvist trea i LPGA-tävlingen i Florida

Uppdaterad
Publicerad

En historisk prissumma stod på spel.

Då stod Anna Nordqvist för en slutforcering som hette duga.

– Det var väldigt nära att bli riktigt bra, säger Nordqvist som blev trea i LPGA-finalen i Naples, Florida.

Det var mycket som skulle klaffa för att Anna Nordqvist skulle kamma hem förstaplatsen och 21 miljoner kronor – den största segerchecken någonsin på damsidan i golf.

Svenskan var sex slag bakom ledande duon Leona Maguire och Lydia Ko inför den avslutande rundan.

LPGA-touren

Efter nio hål under söndagen talade inte heller mycket för att Nordqvist skulle knappa in. Visserligen spelade hon stabilt men var samtidigt ”bara” ett under par. Då kom slutforceringen.

”Väldigt stolt över mig själv”

Nordqvist stod för sex birdies på de nio sista hålen. Tyvärr för svenskans del hade hon även två bogeys, något som gjorde att hon till slut inte hade med segern att göra.

– Jag är väldigt stolt över mig själv som höll mig kvar i det. Jag gjorde några riktigt bra puttar vilket gjorde en stor skillnad, säger Nordqvist i Viaplays sändning.

67 slag, fem under par gjorde att 35-åringen landade på –14 och blev trea. Vann gjorde Lydia Ko, tre slag före Nordqvist och två slag före tvåan Leona Maguire.

”Tufft år år mentalt och fysiskt”

Tomt i plånboken kommer det dock inte vara för Nordqvist, den uteblivna segern till trots. Tredjeplatsen gör nämligen att hon kan inkassera motsvarande 3,6 miljoner kronor.

Det är också Nordqvists bästa resultat i år.

– Det har varit ett tufft år mentalt och fysiskt. Men jag har haft många bra människor omkring mig som trodde på mig när jag inte trodde på mig själv, säger hon.

Näst bästa svenska blev Madelene Sagström på –7 efter fyra rundor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet