Anna Nordqvist. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rekordstor prispott för damgolfen nästa år

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg och de andra på LPGA-touren kan fylla börserna rejält nästa år, när mer än motsvarande en miljard kronor står på spel.

Nästa år får golfspelarna på LPGA-touren mer att spela för än någonsin. 18 procent jämfört med i år närmare bestämt, när prispotten för första gången passerar 100 miljoner dollar (drygt en miljard kronor).

Enligt LPGA-kommissionären Mollie Marcoux Samaan är det en bra start.

– Jag tror att vi försöker att växa så mycket vi bara kan. Jag tycker att det är en milstolpe, inte ett mål. Jag tycker att det helt enkelt symboliserar den nästa utvecklingsnivån för touren. Men jag tror inte att vi känner att vi är klara, säger hon.

Största tävlingen sett till prispotten blir US Womens Open vid Pebble Beach i juli, med 10 miljoner dollar.

– Jag skulle säga att när vi ges tillträde till scenen så bevisar vi att vi är spännande och roliga att titta på, säger världsettan Nelly Korda.

I den pågående LPGA-tourfinalen i Naples, Florida, har Anna Nordqvist slagläge inför den tredje rundan. Hon ligger på en delad tredjeplats, sju slag under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.