Daniela Holmqvist är bra med efter första rundan i British open. Foto: Bildbyrån

Daniela Holmqvist: ”Kommer vara tufft resten av veckan”

Uppdaterad
Publicerad

Trots tuffa väderförhållanden lyckades både Anna Nordqvist och Daniela Holmqvist gå på par under första rundan av British open. De ligger båda på delad fjärde plats inför morgondagens runda där det väntas bli ännu sämre väder.

– Det var riktigt tuffa förhållanden då det spöregnade och blåste ganska starkt, säger Daniela Holmqvist till SVT Sport.

På grund av covid-19 är British open första majorn för i år på damsidan. Men när väl det var dags för första rundan bjöds spelarna på riktigt dåligt väder. Den som klarade den hårda vinden och regnet bäst var Amy Olson, från USA,  som gick minus fyra. Bäst av svenskorna var Anna Nordqvist och Daniela Holmqvist som ligger på delad fjärde plats efter att de gick på par med 71 slag under första rundan.

– Det var riktigt tuffa förhållanden då det spöregnade och blåste ganska starkt. Det var tufft, men det gick ganska okej kändes det som. Jag är nöjd med dagen, säger Daniela Holmqvist till SVT Sport och fortsätter:

– Första nio spelades ganska tufft eftersom det var inne i vinden och sista nio var det mer medvind. Det var mest att försöka var stark mentalt och spela så stabilt jag bara kunde. Det är många rundor kvar, men i dag kändes det bra.

”Hålla humöret uppe”

I morgon fortsätter British open och det verkar fortsätta bli tuffa förhållanden med ännu mer regn.

– Det kommer vara tufft resten av veckan. Jag ska nu bara fortsätta enligt spelplanen och försöka spela så enkelt som möjligt och försöka hålla humöret uppe (skratt).

Klipp: Nordqvist bra med efter tuff första dag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.