Jessica Karlsson. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Avbruten runda på Europatouren – svensk i ledning

Uppdaterad
Publicerad

På grund av dåliga väderförhållanden blev andra rundan av Amundi German Masters, som är en del av Europatouren, försenad. Det innebär att alla spelare inte hunnit spela klart sina rundor, En av de som inte spelat klart är svenska Jessica Karlsson. Efter en runda befann sig 29-åringen högst upp i resultatlistan.

Karlsson fick avbryta sin andra runda, tolv slag under par, med fyra hål kvar att spela. Hon är dock fortfarande i ledning.

Hayley Davis, från England, och Leonie Harm, från Tyskland, är fem slag bakom på delad andra plats. De har spelat tolv respektive elva hål av andra rundan.

”De senaste 24 timmarna har varit utmattande. Jag hade en bra start i dag, men jag satte inga puttar, slog ett par dåliga drives och avslutade ett över par. Det är en besvikelse, men jag har ytterligare två dagar”, säger norska Marianne Skarpnord, femfaldig Europatourvinnare, i ett pressmeddelande från turneringen.

MER GOLF: Se Xander Schauffele och Patrick Cantlay slå makalösa inspel på samma hål

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Xander Schauffele och Patrick Cantlay slå makalösa inspel på samma hål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.