Avslutningshålen blir avgörande på Gleneagles

Uppdaterad
Publicerad

I Solheim Cup handlar det om matchsspel. Något helt annat än golfen som spelas på vanliga tävlingar. Matcherna brukar bli jämna och avgöras först mot slutet. Därför blir avslutningshålen 15-18 extra viktiga att behärska.

Och svenskorna har en plan.

– 18:e har en svår green med mycket avrinningsytor. Jag tror det kommer bli väldigt spännande. Man kommer inte kunna räkna ut någon när man kommer till 18:e, säger Nordqvist om det sista hålet på The Centenary Course på Gleneagles.

– Jag spenderade lite extra tid på 18:e i dag innan vi slog ut. För att ha koll på var man ska vara men jag tror att våra caddies har bra koll och så har vi spelat några gånger nu, säger svenskan.

– Det är klart man har en strategi för hur man ska spela hålet men sedan får vi se hur vädret blir. Om det regnar blir planen helt annorlunda, säger Caroline Hedwall, som menar att det svåra 15:e hålet kommer bli mycket avgörande.

– En tuff par 4. Gäller att slå en bra drive där och en smal ondulerad green. Det kommer vara ett hål där det verkligen gäller att slå bra golfslag, säger Hedwall.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.