Foto: Bidlbyrån

Kritiken mot Solheim Cup-uttagningen: ”Tycker man kunde satsat på framtiden”

Uppdaterad
Publicerad

Två svenskor blev uttagna till Solheim Cup, Anna Nordqvist och Caroline Hedwall.
Men både Madelene Sagström och Pernilla Lindberg ratades från truppen.
– Jag ska helt ärligt säga att jag blev besviken på uttagningen, säger den svenska förbundskaptenen, Katarina Vangdal till Radiosporten.

Anna Nordqvist fick sin plats genom sin positionering på världsrankningen. Caroline Hedwall fick sin plats genom hennes topp-tre-placering på senaste årets Europatour-lista.

Utöver de som redan kvalat in hade Europas kapten, Catriona Matthews, fyra personliga val att göra inför Solheim Cup, där Europa och USA ställs mot varandra. Men istället för att välja någon av svenskorna tog bland annat ut norska veteranen Suzann Pettersen, vilket Vangdal är kritisk till.

– Nu valde man Suzanne Petersen som är en fantastisk spelare men hon har inte spelat golf på länge. Det tyckte jag var lite tråkigt, säger Vangdal och fortsätter:

– Jag hade hoppats på fler svenskor. Jag tyckte det var fler som var motiverade att bli uttagna. Jag ska helt ärligt säga att jag blev besviken på uttagningen. Jag tycker att man kunnat satsa på yngre spelare, lite mer på framtiden.

Solheim cup avgörs 13-15 september.

Europas lag

Visa

Från Europarankingen:

Carlota Ciganda, Spanien

Anne Van Dam. Nederländerna

Caroline Hedwall, Sverige

Från världsrankingen:

Charley Hull, England

Georgia Hall, do

Azahara Munoz, Spanien

Caroline Masson, Tyskland

Anna Nordqvist. Sverige

Wild Cards:

Céline Boutier, Frankrike,

Bronte Law, England

Jodi Ewart Shadoff, do

Suzann Pettersen, Norge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer