sdfgsfjkghjkdf Foto: TT Nyhetsbyrån

Avstängning hävs på LIV-golfare

Uppdaterad
Publicerad

Kontroverserna kring den Saudifinansierade LIV-touren fortsätter. Efter att DP World Tour stängt av de golfspelare som valt att gå över till touren lyfter nu Sport Resolutions avstägningen temporärt inför Scottish Open.

Europatouren DP World Tour stängde av och bötfällde spelare som gått med i LIV-touren på ungefär 1,2 miljoner kronor. Sports Resolutions, en konfliktlösande organisation inom sport, har nu gått in och temporärt hävt avstängningen, det meddelar Sky Sports.

Det öppnar för stjärnorna Ian Poulter, Justin Harding och Adrian Otaegui att spela Scottish Open den här veckan.

– Jag vill bara säga att jag är besviken över resultatet men kommer att respektera beslutet, sade Keith Pelley, ordförande för DP World Tour.

”Enbart temporärt”

Beslutet är enbart temporärt och innefattar bara Scottish Open. Golfarna är fortsatt avstängda till Barbasol Championship och Barracuda Championship i väntan på nytt beslut kring om sanktionerna var rättfärdigade.

– Det är dock viktigt att komma ihåg, beslutet är enbart temporärt, sade Pelley.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.