Spanjoren Jon Rahm jublar efter ett hole-in-one på sjuttonde hålet under världstourtävlingen (WGC) utanför Mexiko City. Foto: Bildbyrån

Banrekord och hole-in-one av Rahm

Uppdaterad
Publicerad

Först nio birdies och sedan en hole-in-one som grädde på moset.

Efter banrekordet på 61 slag har Jon Rahm plötsligt lite segervittring i Mexiko.

Den 25-årige spanjoren, för tillfället trea i världen, kan mycket väl vara golfens nästa världsetta. Rahm gör nästan aldrig en dålig insats och den stjärnspäckade världstourtävlingen (WGC) utanför Mexiko City ser inte ut att bli ett undantag.

Efter två dagars spel låg Rahm på en för honom blygsam 22:a plats, men då rivstartade han tredje rundan med sex birdies på de sju första hålen. Efter ytterligare tre birdies (och en bogey) kom rundans absoluta höjdpunkt på det 17:e hålet – där Rahms utslag studsade en gång innan bollen läckert hoppade ner i hålet för en hole-in-one.

61 slag (tio under par) innebar nytt banrekord på Club de Golf Chapultepec och med totalt elva under par är Rahm delad fyra och fyra slag bakom amerikanen Justin Thomas, som leder ett slag före landsmannen Patrick Reed och sydafrikanen Erik van Rooyen.

För 23-årige Marcus Kinhult har WGC-debuten inte blivit någon rolig historia. Enligt Viasat har tävlingens ende svensk störts av såväl matförgiftning och nackproblem under veckan – och det har avspeglat sig i Kinhults scorekort.

Efter rundorna 75–74–75 är bohuslänningen elva över par och ligger delad 68:a av endast 72 startande.

ARKIV: Här gör enarmade amatörgolfaren en hole in one (22 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.