Webb Simpson på 16:e hålet på Augusta Foto: Bildbyrån

Beslutat: Ingen publik på US Masters

Uppdaterad
Publicerad

US Masters har redan flyttats fram från april till november.
Nu kommer besked om ännu en stor förändring:
Det blir ingen publik på Augusta i år.
– En djup besvikelse, säger arrangörsklubbens ordförande Fred Ridley.

När en ny mästare koras i US Masters den 15 november och får ta på sig den gröna kavajen kommer han att få göra det utan jublande åskådarskaror. I dag meddelade nämligen arrangören att de tagit beslutet att avgöra tävlingen utan publik.

– Hälsan och säkerheten för alla som är involverade i US Masters har alltid varit vår främsta prioritet. Under processens gång har vi konsulterat flera experter. I slutändan har vi beslutat oss för att de potentiella riskerna med att välkomna publik till våra banor i november helt enkelt är för stora för att ignorera, säger Augusta National Golf Clubs ordförande Fred Ridley på tävlingens hemsida, och förklarar att det varit ett tufft beslut att ta:

– Även under de rådande omständigheterna så är det en djup besvikelse att arrangera US Masters utan publik. Gästerna som kommer till Augusta varje vår från världens alla hörn är den viktigaste för att göra denna tävling så speciell.

KLIPP: Här tar Morikawa hem PGA-mästerskapet (10 augusti 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Collin Morikawa, en glad vinnare. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer