Anna Nordqvist och Henrik Stenson. Foto: TT Nyhetsbyrå

Nordqvist efter klartecknet: ”En av de bästa nyheterna på länge”

Uppdaterad
Publicerad

Damernas British Open kommer att spelas 20-23 augusti – men utan publik. Det meddelade arrangören på Royal Troon i dag.

”Det är en av de bästa nyheterna vi på damtouren fått på länge”, skriver Anna Nordqvist i ett sms till SVT Sport.

Nordqvist har vunnit två majors (PGA-mästerskapen 2009 och Evian Championship 2017) men har dalat på rankingen till 95:e plats. Det har varit en kämpig period för damgolfarna under coronapandemin.

”Det känns mest som de flesta tävlingarna har ställts in, förflyttats och i vissa fall förflyttats och sen ställts in”, skriver Nordqvist till SVT Sport. Nu ser Nordqvist fram emot tävlingen och har funderingar kring hur hon ska nå framgång.

LPGA-touren

”Just nu är man väldigt tävlingssugen och ser fram emot tävlingar! Jag har aldrig spelat Troon, men det var ju där Stenson vann så man kanske ska slå honom en signal och be om lite tips, känns som han har rätt bra koll på det stället”, skriver Nordqvist.

Vill upprepa Stensons majortriumf

Det var på Royal Troon som Stenson vann British Open 2016 och blev förste svenske herrgolfare att vinna en major.

Det blir den första majorn på damsidan den här säsongen.

– British Open är en viktig för framgångsfaktor för damernas professionella golf, säger tävlingsledaren Martin Slumbers i ett uttalande.

Den första majorn på damsidan, Evian Championship, som skulle avgjorts 6-9 augusti ställdes in på grund av coronapandemin.

Tävlingen i Skottland genomförs under ett strikt hälsoprotokoll och ett minimum av personer kommer att tillåtas vistas på området.

Kvalet till tävlingen har ställts in.

Klipp: Kliver upp i ottan för att spela speedgolf (12 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet