Patrick Cantlay vann PGA-tourens Fedex-slutspel. Foto: Bildbyrån.

Cantlay höll undan – vann 130 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Patrick Cantlay har goda skäl att jubla. Golfaren vann PGA-tourens Fedex-slutspel och får med sig segerchecken på 15 miljoner dollar, eller runt 130 miljoner kronor.

– Jag har inte riktigt förstått det än, det måste sjunka in, säger han i segerintervjun vid greenkanten.a

Tävlingen, hela tourens final, avgjordes på allra sista greenen. Cantley var i täten hela helgen men darrade något på manschetten och gjorde bogey på 17:e hålet.

Men på 18:e spelade den 29-årige amerikanen desto mer säkert och kunde tvåputta för en birdie och slutseger, ett slag före den spanske världsettan Jon Rahm på East Lake Golf Club i Atlanta.

Blev avgörande

Och det trots att Rahm i själva tävlingen var tre slag bättre än Cantley. För efter ett par veckors tävlingar där alla spelare utom de 30 bästa slagits ut – Alex Norén missade förra helgen finalen med bara två slag – fick Cantlay gå ut med två slags försprång mot dåvarande tvåan Tony Finau. Övriga i fältet låg ytterligare slag efter, baserat på hur de låg till i sammandraget.

Och det försprånget blev helt avgörande. Tvåan Jon Rahm inledde fyra slag bakom, trean Kevin Na hela åtta slag bakom. De två var spelmässigt med 266 slag (14 under par) bäst av alla och får trösta sig med att även de blir rikligt belönade – de får fem respektive fyra miljoner dollar för sina insatser.

Den enda nordiska deltagaren i tävlingen, norrmannen Viktor Hovland, gick liksom Cantley de fyra dagarna på –11, slutade delad femma och får en med sig check på 2,2 miljoner dollar från Atlanta.

KLIPP: Nordqvist fixade första segern i Solheim Cup (4 sep 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.