Carl Petterssons banrekord tangerades av Brandt Snedeker. Foto: TT

Carl Petterssons banrekord tangerat

Uppdaterad
Publicerad

Det har inte skrivits speciellt mycket om Carl Pettersson de senaste åren. Men i natt kablades 41-åringens namn ut på nyhetsbyråerna. Anledningen är att Brandt Snedeker tangerade svenskens banrekord på 60 slag i Canadian Open.

Pettersson gjorde sin 60-runda, -10, i Toronto 2010, då han också vann tävlingen. Det var en av hans fem vinster på PGA-touren.

Pettersson, med smeknamnet Big Dog, spelade stadigt på PGA-touren från 2001 fram till det tunga fjolåret han inte spelade in en enda dollar på nio tävlingar. Pettersson är inte registrerad på någon start i år.

Snedeker fick till sin låga score på Hamilton Golf Club i Ontario. Även Greg Norman har spelat en runda på -10 i  Canadian Open. Australiern hade 62 slag i Oakville 1986.

”Inträffar inte så ofta”

Snedeker är delad trea bakom toppduon Scott Brown och Matt Kuchar som ligger ett slag före på -12 efter två rundor.

– Jag är inte rädd för att ha en så låg score. Jag inser att dessa dagar inte inträffar så ofta. Det är väl snarare så att jag blir mer upphetsad när jag känner att det går åt det här hållet, säger 38-årige Snedeker som gjorde en 59-runda vid Wyndham Championship förra året.

Henrik Stenson är bra med på delad sjundeplats efter två 66-rundor. Han har fyra slag fram till täten. Jonas Blixt är 16:e och Alex Norén 55:a. David Lingmerth missade cutten och har spelat klart.

”Det är häftigt att vara tillbaka i Hamilton”, skrev Stenson på sin Twitter innan tävlingen startade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.