Caroline Hedwall. Foto: TT Nyhetsbyrån

Succérunda av Hedwall – hittills bäst i hela fältet

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Hedwall blev den enda svenska att klara cutten och ta sig vidare i årets fjärde majortävling i golf, Evian championship. Hedwall stod för en fantastisk andrarunda och gick in på -7 för dagen med totalt åtta birdies.

– En kul dag på banan helt enkelt. säger Hedwall till Svensk Golf.

Caroline Hedwall gick bäst av svenskorna under fredagen och ligger på -6 inför helgen, fyra slag efter ledaren Mi Hyang Lee.

– Jo, det var lite fler puttar som rullade i i dag och det flöt bara på. En kul dag på banan helt enkelt, säger ”Carro” till Svensk Golf.

Efter en bogey på det första hålet kavlade Hedwall upp ärmarna och levererade fem birdies på hål 3, 4, 6, 7 och 9. Med ytterligare tre birdies på de sista nio hålen tangerade hon amerikanskan Paula Creamers ledarscore med 64 slag och är därmed bäst i hela fältet så här långt andra dagen.

Resten av svenskorna missar helgen

Linnéa Ström såg ut att göra Hedwall sällskap för de avgörande rundorna i helgen. Men efter ett längre speluppehåll för risk för åska tappade svenskan ordentligt. Efter fyra slag över par på de sista sex hålen så blev Ström den fjärde svenska spelaren att missa cuten efter att hon tillslut stannade på +6.

Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg och Madelen Sagström hann spela klart rundan innan spelet avbröts. Samtliga slutade dock på fel sida med tre över par, fyra över par och sex över par och är därmed färdigspelade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.