Caroline Hedwall gick ett slag över par första dagen på årets fjärde major, Évian Championship. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hedwall och Nordqvist ett över par i Evian

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Hedwall kämpade med halsfluss och fick en usel start när årets fjärde golfmajor, Évian Championship, drog i gång.

Men svenskan kämpade sig tillbaka och avslutade dagen på ett över par. Det gjorde även Anna Nordqvist, som stod för tre bogeys och två birdies.

De bådas 72 slag var åtta efter ledande Paula Creamer, USA.

Fem svenskor deltar i årets fjärde golfmajor, Évian Championship. Och svenskorna bjöd på både högt och lågt.

Anna Nordqvist stod för dagens kanske jämnaste runda, sett med svenska ögon. 32-åringen, som vann tävlingen 2017, gick de åtta sista hålen på par. Men en bogey på tionde hålet gjorde att dagen avslutades på 72 slag, ett över par.

Ett över par gick också Caroline Hedwall på. Men vägen dit var aningen krokigare än för kollegan Nordqvist.

Hedwall hade redan inför den första dagen fått bekymmer i form av halsfluss. Och inte blev det bättre när hon inledde med en bogey på hål ett och en dubbelbogey på det femte och redan där låg tre slag över par.

Men därefter fick Hedwall ordning på spelet och birdies på hål nio och 17 gjorde att också hon slutade dagen på plus ett.

Åtta slag efter

Därmed är svenskorna åtta slag efter amerikanskan Paula Creamer, som hade en stark dag där hon gick på 64 slag.

För Linnea Ström var det banans elfte hål som ställde till med problem. Där tog det 22-åringen sju slag innan bollen satt i koppen på hålet där fyra slag räknas som par. Ström avslutade däremot starkt med en birdie på det tredje sista hålet och gick sammanlagt på tre över par.

Pernilla Lindberg står med två hål kvar på två över par medan den sista svenskan Madelene Sagström med sex hål kvar står på fyra över par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.