Svenskstjärnorna Alexander Norén och Henrik Stenson är osäkra inför Scandinavian Invitational Foto: TT Nyhetsbyrån

Norén och Stenson osäkra inför Scandinavian Invitation

Uppdaterad
Publicerad

Det är osäkert om de största svenska golfstjärnorna kommer till den svenska Europatourtävlingen i Göteborg i augusti.

Den krockar med det penningstinna slutspelet på USA-touren och svenskarna kommer bara om de inte kvalificerar sig till säsongsavslutningen.

I fjol saknades Alex Norén och Henrik Stenson i Nordea Masters på grund av krock med tävlingar i USA. Och även iår riskerar tävlingen, som bytt namn till Scandinavian Invitation, att spelas utan de två svenska stjärnorna.

För Alexander Björk är det en självklarhet. Men om Henrik Stenson och Alex Norén kommer att spela Europatourtävlingen på Hills GSC i Göteborg den 22–25 augusti beror mycket på om de lyckas kvalificera sig till PGA-tourens Fedex Cup-slutspel på East Lake i Atlanta.

-Jag kommer i alla fall att spel golf den veckan, säger Stenson.

-Om vi inte kvalificerar oss till tourfinalen är det väldigt, väldigt stora chanser att vi sitter på ett plan till Göteborg i stället.

Norén:

-Vi får se om jag kommer till Fedex-slutspelet, om jag kommer med där så spelar jag inte men annars spelar jag, säger han.

Björk, som bor i Jönköping, har dock redan skrivit in tävlingen i kalendern.

-Det är en hemmatävling och det är kul att spela i Sverige. För mig är det en självklart att man spelar svenska tävlingar som svensk, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.