Henrik Stenson och Alex Norén är sida vid sida inför avslutningen av The Open. Foto: TT.

Stenson pessimistisk – Norén optimistisk inför söndagen

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson och Alex Norén tappade på täten under den tredje dagen av golfmajorn British Open på Royal Portrush på Nordirland. Svenskarna har tio slag fram till ledande Shane Lowry och inget med tätstriden att göra.

– Det är den mest fantastiska dag jag haft på en golfbana. Jag kan inte sätta ord på hur det var. Jag sa efter 17:e hålet: ”Vi kanske aldrig mer får uppleva en sådan här dag igen, låt oss njuta av de sista 30 minuterna”, säger Lowry till arrangören efter ”Ryder Cup”-stämingen ute på banan.

Båda svenskarna gick dagens runda på tre under par, och är delade tolvor, men att kunna nå topplaceringar under söndagen känns avlägset, eller?

– Det ska till något extremt, säger Stenson till Expressen.

Norén: ”Har lyckats förut”

Då är Norén mer optimistisk inför avslutningen.

– Det är underbart att veta att jag lyckats förut, säger Norén och tänker på vinsten i PGA Championship på Wentworth Club, England, 2016 då han avslutade på 62 slag och lyfte från 21:a plats till seger.

Detta sades innan Lowrys birdiefest satte fart ordentligt.

Svenskarna spelar i olika bollar

De bägge svenskarna får dock inte spela med varandra. Klockan 13.47 svensk tid under söndagen slår Norén ut tillsammans med amerikanen Matt Kuchar. Tio minuter senare är det dags för Stenson att slå ut med Jordan Spieth.

Den irländske publikfavoriten Shane Lowry har gått loss i täten. När Lowry gick på banan mot den 18:e greenen sjöng publikens hans namn. Han tackade med att ta av sig kepsen och vinka till publiken efter sina 63 slag (-8), banrekord på Portrush, i dag och en ledning med fyra slag. De 63 slagen är bara ett från alla tiders lägsta runda i en major.

Till tävlingens leaderboard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer