• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Henrik Stenson. Foto: Bildbyrån

Stenson om jakten: ”Det går inte att vänta”

Publicerad

Fem slag efter tätduon i British Open.
I eftermiddag inleder Henrik Stenson och Alex Norén jakten på JB Holmes och Shane Lowry.
– Det går inte att vänta på att andra ska göra misstag, du måste göra birdies när möjligheten ges, säger Stenson.

JB Holmes, USA, och Shane Lowry, Irland, delar på ledningen i British Open. Efter två speldagar är duon åtta under par och ska i fortsättningen först och främst hålla undan för närmast jagande Tommy Fleetwood och Lee Westwood.

Men det är flera som jagar.

Och två av dem är svenskarna Henrik Stenson och Alex Norén.

– Jag gillar att ligga i ledning för då vet jag att de andra behöver spela bättre än jag för att komma ikapp, och det är lite samma här: jag behöver göra fler birdies än de som är där framme, säger Stenson.

Svår bana

43-åringen tycker att den täta resultatlistan, där det inte skiljer många slag mellan stora delar av startfältet, bör kunna resultera i en snabb klättring.

– Möjligheten finns, säger han.

– Jag vet inte hur väderprognosen ser ut, vad väder och vind och annat kan göra, för det påverkar också hur man kan attackera och spela.

Norén anser att han har spelat bra nog för att vara flera slag under par, och för att lyckas med det i dag valde han att träna lite extra kort efter gårdagens runda.

Men han vet om att det kommer att bli svårt att ta in slag på Holmes och Lowry.

– Om det blir blåsigare finns det större chans att klättra lite lättare, men banan spelas inte jättelätt, det ser man på resultatet. Åtta under i det bästa vädret vi kanske har haft i en ”British” någonsin. Det kommer inte bli superlätt, säger han.

Svenskarna speltider

Visa

15.10: Henrik Stenson och Webb Simpson, USA.

15.20: Alex Norén och Dustin Johnson, USA.

Ledarbollen med JB Holmes, USA, och Shane Lowry, Irland, går ut klockan 16.50.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer