Henrik Stenson Foto: Bildbyrån

Stenson klättrar i British Open

Publicerad

I dag spelas den andra rundan av The Open. Och Alex Norén lyckades inte behålla sin fina form från gårdagen, utan stannade kvar på tre under par. Däremot avancerade Henrik Stenson i resultatlistan. Den tidigare majorvinnaren spelade två under par, och har precis som Norén -3 efter två spelade rundor.

Igår så inledde Alex Noréns British Open med en fin runda där han gick in på -3. Och det såg till en början ut som om den goda formen skulle hålla i sig. Efter åtta hål så hade han gått -2, och låg på -5 totalt. Men efter en missad putt på kort distans så blev det en bogey på det nionde hålet, och efter det tappade han spelet. Han avslutade till slut dagen på par, och ligger fortfarande på tre under par i totalen.

– Jag skulle säga att det var rätt bra väder. Så jag ville ha 2-3 under idag också för att vara nöjd, så det är lite segt, säger Alex Norén till Viasat Golf.

Stenson klättrade

Men för Henrik Stenson så var det en roligare dag. Han tog tag i spelet och klättrade. Han inledde på -1, men gick två under par under dagen och ligger tre under par i totalen, fem slag bakom täten. Och Stenson själv var efter dagen mer nöjd med spelet än vad han var igår.

– Det var väl lite bättre spel tycker jag. Hoppas att jag kan fortsätta spela bra i helgen och ta ikapp några slag imorgon. Jag hade hoppats på ett bättre utgångsläge, men man får det man förtjänar, säger Stenson till Viasat Golf.

Den tredje svensken i tävlingen, Alexander Björk, är utslagen efter att ha gått på fem över par under de två dagarna.

Två i delad ledningen

En av dem som just nu är i toppen av tävlingen är Shane Lowry, som inledde strålande i andra rundan. Han inledde med tre raka birdies och gick -6 på tio hål, och gick till slut in på åtta under par.

Tillsammans i toppen med Lowry på åtta under par är JB Holmes som gick -3 under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer