Henrik Stenson är en av svenskarna som hade det tufft under inledningsrundan på Quail Hollow Club. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dålig svenskdag när dansken leder

Uppdaterad
Publicerad

Dansken Thorbjörn Olsen är med fyra slag under par i ledning efter sin första runda på årets sista major. För de svenska stjärnorna var inledningsdagen på The Championship mindre rolig.

David Lingmerth hade länge toppkänning men tappade spelet på de tre sista hålen för dagen. En bogey på hans tredje sista hål följdes upp av en dubbel-bogey innan han räddade upp rundan något med ett par. Lingmerth är ett slag över par.

För Alex Norén och Henrik Stenson gick det ännu tyngre. Fyra bogeys för Norén och fem för Stenson betyder att båda ligger på en delad 70:e plats, tre slag över par.

Den första rundan på Quail Hollow Club pågår. Jonas Blixt var siste svensk ut och inledde stabilt men följde upp en birdie med två raka bogeys och låg med fem hål kvar på två slag över par.

Jordan Spieth som jagar den sista titeln han behöver för en career grand slam gick runt på ett slag över par.

– Det borde ha blivit några slag under par, men blev ett över. Det är lite av en besvikelse, men jag avslutade med ett par birdies för att åtminstone ha en chans att hämta i kapp, säger han, enligt nyhetsbyrån AFP.

Dansken Thorbjörn Olesen leder, fyra under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.