Jennifer Kupcho har aldrig vunnit på LPGA-touren. Inför den sista rundan i Kalifornien leder hon majorn ”Chevron Championship” med sex slag. Foto: Bildbyråb

Doldis jagar första segern – leder majorn med sex slag inför sista rundan

Uppdaterad
Publicerad

Den 24-åriga doldisen Jennifer Kupcho leder ”The Chevron Championship” med sex slag inför sista rundan. Den 53-rankade amerikanskan har aldrig vunnit på LPGA-touren och har skaffat sig ett utmärkt läge att göra det i en major.

– Jag ska spela mitt eget spel och inte titta för mycket på resultattavlan, säger Kupcho, som varit proffs sedan 2019, i Viaplays sändning från den klassiska Mission Hills-banan i Rancho Mirage i ett sommarvarmt och soligt Kalifornien.

Kupcho gick runt på 64 slag, hennes lägsta score på en rond och den lägsta som noterats i en major ett tredjevarv. Hon gick tillsammans med thailändskan Patty Tavatanakit som hade ett eagleläge på det sista hålet men fick nöja sig med birdie och 70 slag på rundan.

Thailand på starkt frammarsch

– Det var skönt att se Pat tappa så mycket. Allt fungerade för mig, säger Kupcho som även kommer att spela ledarbollen med Tavatanakit, en av åtta thailändskor bland de 44 bästa, ett thailändskt golfunder på damsidan. 

Madelene Sagström är delad elva, fem slag från andraplatsen, inför den sista rundan medan Anna Nordqvist är 26:a, två slag efter Sagström.

Det är sista gången som majorn avgörs på Misssion Hills med den berömda dammen Poppies Pond där segraren av tradition gör ett dopp iförd morgonrock.

Tävlingen har spelats på Mission Hills sedan 1972 och varit en major sedan 1983. Efter att ha tappat sponsorer kommer tävlingen att flyttas till Houston nästa år.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.