Foto: Bildbyrån

Dubbelt svenskt i tätstrid på Europatouren

Uppdaterad
Publicerad

Det är dubbelt svenskt i toppstriden i Europatourtävlingen i Prag.

Sebastian Söderberg har klättrat upp i ensam ledning efter en fenomenal andra runda – två slag bakom finns Henrik Stenson.

Henrik Stenson gick ut på den andra rundan i Tjeckiens huvudstad i delad ledning. Den svenske golfstjärnan följde upp en fin första runda med framgångsrikt spel även dag två.

Han gjorde inte en enda bogey på hela dagen och stod för tre birdies. Sammanlagt landar han på åtta slag under par efter två rundor, bara två slag från ledningen.

Men det är en annan svensk som skaffat sig ännu bättre slagläge. 30-årige Sebastian Söderberg stod för en superrunda under fredagen och klättrade ordentligt i resultatlistan.

Det blev sju birdies, en eagle och bara en bogey för svensken. Han gick runt på 64 slag, åtta under par, och har klivit upp i ensam ledning, ett slag före Sean Crocker från USA och polacken Adrian Meronk.

Stenson har haft en blytung säsong med hoppas på att kunna hitta formen på Europatouren för att eventuellt bli aktuell för spel i den prestigefyllda turneringen Ryder Cup.

Som av en händelse gick Stenson i samma boll som den europeiska Ryder Cup-kaptenen Padraig Harrington de första två rundorna i Prag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.