Thorbjörn Olesen Foto: Bildbyrån

Efter åtalet – danske golfstjärnan stängs av från Europatouren

Publicerad

Den danske golfspelaren Thorbjörn Olesen stängs av från Europatouren efter att ha blivit åtalad, misstänkt för sexuella övergrepp. Därmed ser han ut att missa Scandinavian Invitation i Göteborg.
”Thorbjörn Olesen har blivit avstängd från European Tour tills rättegången är över”, skriver en talesperson för touren till SVT Sport.

Det var under en flight mellan London och Memphis, där Olsen spelat en turnering, som den anklagade golfaren ska ha sexuellt ofredat en sovande kvinna. Han greps på Heathrow under måndagen, och är nu åtalad.

Det gör att Europatouren nu väljer att stänga av golfspelaren från touren tills dess att situationen löst sig.

”Thorbjörn Olesen har blivit avstängd från European Tour tills rättegången är över. Eftersom det blir ett väntande fall har vi för närvarande inga ytterligare kommentarer”, skriver en talesperson för touren till SVT Sport.

Avstängningen innebär att Olesen, som var ett av dragplåstren till Scandinavian Invitation, lär missa tävlingen som avgörs 22-25 augusti i Göteborg.

– Thorbjörn förstår beslutet att stänga av honom i väntan på den rättsliga processen, skriver en talesperson för Thorbjörn Olesen till SVT Sport.

”Inte hört någonting”

Tidigare under tisdagen sade tävlingens vd Mats Sterner att han inte fått något definitivt besked om hur det blir med Olesens medverkan. Hills kan inte själva stoppa en spelare från att starta. Ett sådant beslut kan bara Europatourens ledning ta.

– Vi har inte hört någonting om någon avstängning eller så. Om de väljer att sätta upp regler för vilka som får delta så gör de det. Vi kan uttrycka att det här är opassande, men sedan ska vi vara försiktiga med vad vi säger innan spelaren har blivit dömd för något. Annars gissar vi bara att han har betett sig illa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer