Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Peter Hanson om Ludvig Åbergs knäproblem: ”Kan behöva göra något åt det”. Foto: TT/SVT

Efter knäproblemen: Ludvig Åberg kan tvingas till operation

Publicerad

Knäproblem störde Ludvig Åberg inför PGA-mästerskapet där han missade cutten. Nu berättar tränaren Peter Hanson att Åberg kan behöva operera knät.

– Det gäller att tajma det så väl man kan, säger Hanson till SVT Sport.

Ludvig Åberg har gått från collegespelande amatör till världsstjärna på bara ett år. I debuten i The Masters i april blev det en succéartad andraplats för 24-åringen.

Men i nyligen avslutade PGA-mästerskapet gick det sämre. Åberg missade cutten med ett slag och blev utslagen efter två rundor.

– Främsta anledningen tror jag är att det blev för långt uppehåll, att det störde Ludvigs förberedelser att prestera bra. Han tappade tävlingsveckan innan, vilket är väldigt viktig för att komma in i tävlings-mindset, säger tränaren Peter Hanson.

”För stort hopp”

Åberg har störts av knäproblem och tvingades bland annat dra sig ur Fargo Championship tidigare i maj.

– Nu blev det att han kastades från rehab och mindre träning än vad han hade tänkt sig och framför allt mindre tävlingsspel. Det var nog ett för stort hopp från träningsmiljön direkt in till major-miljön.

Hanson berättar att Åberg inte kände av knät under PGA-mästerskapet, men utesluter inte en operation.

– Lite så är det väl ändå framöver, ska man göra något åt det (knät) eller inte, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.