Linn Grant var med och förde Sverige till guld. Foto: Bildbyrån

EM-guld till svenska golfdamerna: ”Häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska damlaget i golf, med bland andra Linn Grant och Beatrice Wallin, bärgade guldet vid lag-EM.

I finalen besegrade man toppseedade Frankrike.

– De har återigen visat att de är grymmast när det gäller, säger coachen Fredrik Wetterstrand i ett pressmeddelande.

Efter förmiddagens foursome var det helt lika mellan Sverige och Frankrike och fem singlar fick avgöra finalen under eftermiddagen i går. Väl där var det inget snack om saken – med siffrorna 5-2 spelade de hem guldet i lag-EM.

Frida Kinhult, Maja Stark, Linn Grant, Beatrice Wallin, Sara Kjellker och Amanda Linnér, som alla ingick i det svenska laget, tog tillsammans silver vid flick-EM i Oslo 2016.

– Häftigt att få uppleva detta tillsammans med ett fantastiskt gäng tjejer. De har återigen visat att de är grymmast när det gäller och har bara spelat bättre och bättre ju längre tävlingen lidit. Vi har haft tydligt fokus på att behålla bra och vinnande beteenden oavsett känslor och händelser. Kapten Marcus Börjesson har varit starkt bidragande till många mentala lärdomar, säger Fredrik Wetterstrand, coach damlandslaget, i ett pressmeddelande.

EM-guldet var det första sedan triumfen 2011 då Madelene Sagström och Dani Holmqvist, numera LPGA-proffs, var med och fixade segern. Hittills har Sverige tagit åtta lag-EM-titlar på damsidan.

I slutet av juni träffade SVT Sport Linn Grant och Beatrice Wallin – läs mer och se inslaget här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.