Foto: TT Nyhetsbyrån

Titelförsvararen Anna Nordqvist ser fram emot sista majorn

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds damernas femte golfmajor – Evian Championship i franska Alperna.
Fem svenskar kommer till start, bland annat titelförsvararen Anna Nordqvist, och Pernilla Lindberg som redan vunnit en major i år.

Redan klockan 8.25 peggade titelförsvararen Anna Nordqvist upp för att slå sitt första slag. Hon vann i fjol efter särspel i regn och kyla – men i år är det sol och värme som, hittills,  har dominerat i Evian-les-Baines:

– Det är en fantastisk bana, jag har nog aldrig sett den så bra förut. Banan är torrare och greenerna hårdare, så det är tufft att komma nära hål, sa Nordqvist till TT.

Anna Nordqvist är tillbaka på den franska sidan av Genèvesjön. För ett år sedan kom hon till turneringen plågad av körtelfeber, men lyckades svara för en bragd i regnet och vinna sin andra majortitel i karriären.

Hittills i år har det gått tyngre. Hon missade kvalgränsen både på LPGA och US Open och bröt sedan med sin tränare Cameron McCormick.

Efter det vände spelet för henne, nu har hon fyra topp-10-placeringar. I senaste tävlingen, i Portland, blev Nordqvist 21:a, men ändå bästa svenska.

För Pernilla Lindberg innebär Evian Championship en möjlighet att skriva historia. Hon vann ju överraskande årets första major, Ana Inspiration, och då det finns en tävling där de samlade majorresultaten räknas ihop har hon chansen att vinna utmärkelsen Rolex Annika Major Award. Men då krävs seger i helgen.

– Jag vet att jag måste gå ut där och göra ännu en spektakulär vecka för att få priset, sa Lindberg hon om chanserna.

Svenskornas starttider

Visa

8.25: Anna Nordqvist.

8.58: Caroline Hedwall.

12.15: Madelene Sagström.

13.10: Dani Holmqvist, Pernilla Lindberg.

Damernas majortävlingar:

Ana Ispiration (fd Nabisco), US Open, LPGA-mästerskapen, British Open, Evian Championship.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer