Angela Stanford kramar om sin mamma efter första segern där föräldrarna varit närvarande. Foto: TT

Familjelycka i Texas – veteran vann inför sina föräldrar

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist slutade delad sexa i USA-tourtävlingen i Texas efter att ha gått sista rundan på ett under par. Hon fick stryk av den amerikanska veteranen Angela Stanford som för första gången vann inför sina föräldrar.

– Att se mamma på 18:e gjorde att mina ögon tårades, säger Stanford.

Därmed kom svenskan tillbaka efter sin tunga tredje runda där hon gick tre över par, tappade tätkänningen och föll till elfte plats. Anna Nordqvist slutade på 281 slag, fyra efter segrarinnan Angela Stanford, USA.

Amerikanskan låg fyra inför sista ronden, men gjorde fyra birdies på de sex sista hålen och noterades för fyra under par. Totalt hamnade hon på sju under och vann med två slag före trion, landsmaninnan Yealimi Noh och sydkoreanskorna Ryu So-Yeon och Inbee Park som delade ledningen inför sista ronden.

LPGA-touren

Första segern hemma i Texas

Det var 43-åriga Stanfords första seger på två år och den första under hennes 20-åriga karriär i hemdelstaten Texas.

– Ärligt talat trodde jag inte att det skulle ske eftersom det är så svårt att vinna i den konkurrens som råder, säger Stanford till LPGA-touren i en intervju på deras Twitter. Hon bor en timme bort i Fort Worth. För första gången kunde hennes föräldrar se henne vinna en tävling och själva vara på plats.

– Det var så häftigt, de har ju haft sina vanliga jobb när jag spelat golf. Nu är de pensionerade men har inte kunna resa något det här året. Jag har inte haft så många chanser att vinna inför dem och det var så häftigt att lyckas inför dem, att se mamma kom upp till 18:e hålet gjorde att mina ögon tårades. ”Titta inte dit”, sa jag för mig själv, säger Stanford.

Madelene Sagström slutade på tionde plats, ett under par. Hon gick sista ronden med 72 slag, ett över par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet