Jordan Spieth i rött tittar efter utslaget på det fjärde hålet tillsammans med Patrick Cantlay. Det var på just på detta hål som Spieth gjorde sitt ödesdigra misstag som ledde till diskningen. Foto: HARRY HOW

Förre världsettan Jordan Spieth diskades: ”Tar fullt ansvar”

Publicerad

Den förre världsettan Jordan Spieth diskades i Genesis Invitational efter att ha fyllt i sitt scorekort felaktigt. Det var första gången i karriären som 30 åringen diskades.

”Jag tar fullt ansvar”, skriver Spieth.

Händelsen hamnade i skymundan av att Tiger Woods bröt tävlingen på Riviera Country Club i Kalifornien.

”Idag skrev jag på för ett felaktigt scorekort och lämnade tävlingsområdet, efter att ha tänkt att jag gått igenom alla procedurer för att se till att det var korrekt. Regler är regler, och jag tar fullt ansvar”, skriver Spieth på X.

Det var första gången Spieth diskades på de 263 tävlingar som han genomfört under karriären där han vunnit tre majors och varit världsetta i 26 veckor.

Skrev in en bogey som ett par

Spieth spelade i samma boll som ledaren Patrick Cantlay och var ett tag på andra rundan bara tre slag efter men tappade och hade 73 slag när han nådde klubbhuset. Han var då tio slag efter Cantlay.

Missen skedde redan på det fjärde par 3-hålet. Han skrev in ett par där han istället skulle redovisat en bogey.

”Det smärtar att inte få spela vidare över helgen”, skriver Spieth som hade klarat cutten om scorekortet varit ifyllt korrekt.

Det är bara Spieth och Tiger Woods som inte fick med sig något resultat från tävlingen. Spieth är 16:e på världsrankingen. Trots sin relativa ungdom är de bästa resultaten ganska många år bort. Han var världsetta 2016 och vann sina tre majors mellan 2015 och 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.