Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tiger Woods blev illamående och bröt i sin comeback. Foto: Discovery+

Tiger Woods bröt och ambulans tillkallades: ”Han har fått dropp”

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods tvingades bryta sin comeback på PGA-touren och ambulans tillkallades.

– Läkarna säger att han möjligen har drabbats av influensa och att han var uttorkad. Han har fått en droppåse och mår nu mycket, mycket bättre, säger en talesperson.

Redan efter den första rundan på Riviera Country Club i Kalifornien berättade Tiger Woods att ryggen krampade under de sista hålen.

När Woods peggade upp igen på fredagen dröjde det inte länge innan han bröt tävlingen. 48-åringen rullade visserligen i en birdie direkt på första hålet, men när han någon timme senare hade slagit ut på sjuan var det färdigspelat.

”Hade lite feber”

Woods sågs få skjuts med en golfbil efter att ha kastat in handduken. Natten mot lördag svensk tid uppger hans affärspartner Rob McNamara att golfstjärnan kände sig krasslig inför fredagens runda.

– Han hade lite feber och så och kände sig bättre under uppvärmningen. Men när sedan spelet satte i gång började han känna sig yr, säger McNamara.

Tillkallad ambulans skapade oro

Att en ambulans anlände till tävlingsbanans klubbhus skapade viss oro bland fansen. Men enligt McNamara ska Woods redan vara på bättringsvägen.

– Läkarna säger att han möjligen har drabbats av influensa och att han var uttorkad. Han har fått en droppåse och mår nu mycket, mycket bättre.

Woods förhoppning inför den här comebacken var att kunna spela en tävling i månaden framöver.

För Ludvig Åberg blev andra rundan i Los Angeles-tävlingen en besvikelse. Svensken låg på delad tiondeplats efter första rundan, men har efter 72 slag i andra nu halkat ner till plats 31 som han delar med bland andra världstvåan Rory McIlroy. Svensken är elva slag efter Patrick Cantlay som leder med fem slag efter 64 och 65 slag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.