Foto: TT

Anna Nordqvist: ”Första gången jag kunnat dra ner på tempot”

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har satt idrotten på paus världen över.

Men för golfaren Anna Nordqvist har uppehållet inte bara varit negativt.

– Mitt liv har gått i 110 i elva år och det här är första gången jag har kunnat dra ner på tempot rejält, säger Nordqvist till DN.

Anna Nordqvist befinner sig just nu i Arizona, USA, där hon bor. Den tvåfaldiga major-vinnaren väntar på att LPGA-touren ska dra igång igen och det preliminära startdatumet är satt till den 11 juni.

I mars vann hon en mindre tävling på Cactus Tour i Phoenix men efter det har det varit skralt med golftävlingar på grund av coronapandemin. Men det långa tävlingsuppehållet har haft en positiv inverkan på Nordqvist.

Corona och idrott

”Jag måste ändå säga att det här har varit ett bra break för mig. Jag har varit proffs sen 2009 och mitt liv har gått i 110 i elva år och det här är första gången jag har kunnat dra ner på tempot rejält”, skriver hon i en mejlintervju till Dagens Nyheter.

”Det känns som jag fått tid nu att bygga upp kroppen igen och ge den tid att bli starkare och återhämta mig så jag kan förbereda mig på att hantera stress och en väldigt intensiv ’life style’ igen. Förmodligen är det här det enda långa breaket som jag kommer att ha i min karriär så jag försöker göra det bästa av det”.

Även Sverigeettan i tennis, Rebecca Peterson, har berättat att pausen varit välbehövlig.

– För första gången på flera månader har jag inte ont i ryggen, sa Peterson i går till Radiosporten.

SE MER: Golfen lyfter i kristider (18 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet