Henrik Stenson har det fortsatt tungt på PGA-touren. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fortsatt tungt för Stenson – åtta över par

Uppdaterad
Publicerad

Kräftgången fortsätter för Henrik Stenson. Efter förra veckans genomklappning är golfstjärnan återigen sämste svensk under första rundan på PGA-tourtävlingen i Palm Beach i Florida.

Stenson gick rundan på totalt 78 slag och ligger på en delad 135:e plats, åtta över par, inför fredagens spel.

Han ryckte visserligen upp sig med två birdies på hål 17 och 18, men fyra bogeys och tre dubbelbogeys på de övriga hålen gör att Stenson får kämpa ordentligt för att ta sig vidare till helgens avslutande rundor.

44-åringen, som fick en smäll på revbenen i en skidolycka tidigare i år, har haft det tungt och gick i förra veckan karriärens sämsta runda på PGA-touren med 85 slag. Något som resulterade i att han inte längre är bäste svensk på världsrankningen och att OS-platsen nu är i fara.

De andra svenskarna, Alex Norén och Henrik Norlander, var stabilare under torsdagens tävling, men bjöd inte på något storspel. Båda gick rundan på 71 slag och ligger på en delad 63:e plats, ett över par, inför den andra rundan.

Matt Jones från Australien, är i ensam ledning. Han tog sig runt de 18 hålen på 61 slag, nio under par.

MER GOLF: Sörenstam nära tårar efter konkurrenternas hyllning (1 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.