Henrik Stenson. Foto: TT

Svenskarna hopplöst efter i stortävling

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson förbättrade sig elva slag i andra rundan, men spelar trots det dåligt i PGA-tävlingen The Players Championship. Även övriga svenskar har det tufft i Florida.

Att gå andra rundan på elva färre slag än den första låter som en rejäl förbättring – och Henrik Stenson glimmade också till med en eagle på nionde hålet på banan i Ponte Vedra Beach i Florida, där The Players Championship avgörs.

Men förbättringen skedde från PGA-karriärens sämsta runda, och fredagens 74 slag, två över par, är inte mycket att skryta med för svensken, som totalt är en av de sämsta spelarna i tävlingen och långt i från att få spela vidare i helgen.

Även Henrik Norlander gick rundan på 74 slag och ligger på totalt tio över par, medan Alex Norén åtminstone kunde klättra i resultattabellen efter 70 slag, men den dåliga inledningsrundan gör att han ligger på totalt fyra över. Även för dem är det färdigspelat.

ARKIV: Udda scenerna: Sörenstams boll hamnar under grannens grind (25 februari 2021)

Lee Westwood leder

Någon som däremot får spela vidare är Englands Lee Westwood, som med sex birdies gick rundan på 66 slag och tar täten, på totalt -9. Förra veckan slutade han tvåa efter Bryson DeChambeau vid Arnold Palmer Invitational.

– Jag har fortfarande förra veckan färskt i minnet, av att spela bra och slå bra slag när jag behövde, men det finns ingen baksmälla från förra veckan. Det är en ”feel good”-känsla för mig den här veckan, och jag har burit med mig den i de två första rundorna, säger Westwood enligt AFP.

Han jagas av landsmannen Matthew Fitzpatrick som är ett slag efter, och ett slag därunder återfinns amerikanen Chris Kirk och spanjoren Sergio García.

Andra rundan blåstes av i förtid på grund av mörkret, och några spelare får avsluta den tidigt på lördagsmorgonen, lokal tid.

MER GOLF: Polisen går igenom svarta lådan från Woods bil (4 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.