Nordqvist tillbaka i storform – trea på LPGA-touren

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist skakade snabbt av sig besvikelsen i LPGA-mästerskapen. I nattens avslutande runda LPGA-tourtävlingen i Wisconsin gjorde hon precis som tidigare dagar en 67-runda. Hon slutade delad trea.

I skuggan av Kim Sei-Young, som slog ett 15 år gammalt Annika Sörenstam-rekord, hamnade Anna Nordqvist på delad tredje plats i LPGA-tourtävlingen Thornberry Creek i Wisconsin.

Nordqvist var säkerheten själv och stod för tre raka 67-rundor och hamnade till slut på 20 under par. Hon tog därmed revansch på sig själv efter att ha misslyckats med nå att kvalgränsen i LPGA-mästerskapen i Illinios.

Trots 20 under par var hon hela elva slag efter Kim Sei-Young.

Holmqvist avslutade starkt

Nordqvist blev trea tillsammans med sydkoreanskan Amy Yang och Emma Talley (USA).

Även Dani Holmqvist gjorde en stark tävling. Holmqvist avslutade med en 66-runda och nådde 17 under par. Med det blev hon delad sjua och näst bästa svenska. Den tredje svenskan som klarade cutten, Camilla Lennarth, slutade på minus 7.

Lingmerth elva i West Virginia

Efter tre birdies och en bogey på sista rundan slutade David Lingmerth på sammanlagt tio under par i PGA-tävlingen på Old White-banan i West Virginia. Det innebär en delad elfteplats för svensken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.