Henrik Stensons comeback dröjer. Foto: Bildbyrån

Stensons comeback kan dröja: ”Ingen aning”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson hoppas göra comeback i Europatourfinalen i Dubai om två veckor.

Men frågan är om den svenske golfstjärnan hinner bli redo i tid.

”Jag har ingen aning om Dubai i nuläget, mer än att vi hoppas”, skriver Stenson i ett sms till TT.

För en månad sedan var svensken med i Europas vinnarlag i Ryder Cup på Le Golf National utanför Paris. Någon vecka efter segern där valde Stenson att genomgå en mindre operation, efter att ha dragits med problem i vänster armbåge under sommaren och början av hösten.

Nu planerar 42-åringen för rehabträningen – med en liten förhoppning om att hinna bli spelklar till Europatourens finaltävling i Dubai 15–18 november. Stenson berättar att han inte har hållit i en golfklubba sedan han avgjorde Ryder Cup-singeln mot Bubba Watson på det 14:e hålet.

”Bara vilat”

”Jag har bara vilat och börjar lite lätt med rehab nu, kommer prova lite med golfklubba i början av nästa vecka”, skriver han.

Om det inte blir spel i Dubai finns ändå en möjlighet att Stenson, som i år har dalat till 29:e plats på världsrankningen, gör comeback innan året är slut.

”Jag har några starter planerade efter Dubai innan jul, men vi får ta det en vecka i taget”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.