Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant har inlett strålande på LPGA-tourtävlingen i Ohio. Foto: TT Nyhetsbyrån

Linn Grant med succéstart i Ohio

Uppdaterad
Publicerad

Linn Grant, 24, har inlett strålande på LPGA-tävlingen i Ohio. Hon gick den första rundan på 64 slag, sju under par, och är i ledning efter att ha slagit till med sju birdies.

– Jag kom in i zonen, säger hon enligt Golfweek.

Se den avslutande putten och ett utdrag av en intervju med Grant i spelaren ovan.

Linn Grant blev delad 53:a i US Open förra veckan. Den här veckan har hon fått en betydligt bättre start än så på LPGA-tävlingen i Ohio. Hon gick den första rundan på fina sju under par och leder just nu tävlingen tillsammans med thailändskan Jaravee Boonchant.

Svenskan, som fortfarande jagar sin första seger på LPGA-touren, tror ändå att hon hade nytta av erfarenheten från förra veckans major.

– Jag kände förra veckan att jag verkligen slog bollen bra och puttade bra. Att komma hit, till enklare förhållanden, det passade mitt mindset i dag. Jag kom in i zonen, säger Grant som avslutade med trea raka birdies.

Svenskor på delad femte plats

Även Linnea Johansson spelade bra på första rundan då hon gick fem under par och ligger tillsammans med Linnea Ström på en delad femteplats efter första rundan.

Frida Kinhult tog sig runt på 68 slag vilket placerar henne på en delad 27:e plats. På 39:e plats återfinns Dani Holmqvist och Pernilla Lindberg som båda gick på 69 slag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.