Arkivbild på Maja Stark från april 2023. Foto: Bildbyrån.

Maja Stark slutade nia i US Open

Maja Stark slutade på nionde plats i damernas tredje golfmajor för året, US Open, på ikoniska Pebble Beach i Kalifornien.

Det är svenskans bästa major-placering i karriären.

– Det känns riktigt bra, säger Stark efter tävlingen, enligt Svensk Golf.

23-åriga Stark tog sig runt finalrundan på 72 slag, par, med tre boogies och tre birdies. Hon landade därmed på totalt +1, vilket var tio slag efter amerikanskan Allisen Corpuz, 25, som vann tävlingen.

– Jag fick kämpa en del där ute. Främst i början av ronden där jag var ganska nervös och inte vågade svinga igenom fullt. Andra nio var bättre där jag satte några bra puttar och gjorde några viktiga räddningar för par, säger Maja Stark efter tävlingen, enligt Svensk Golf.

Totalt tre slag efter landade engelska stjärnan Charley Hull på en delad andraplats med Shin Ji-Yai, som avslutade finalrundan på 66 respektive 68 slag.

Bästa major-placeringen i karriären

Nionde platsen innebär Starks bästa placering i en major-tävling i karriären. Innan avgörandet på Pebble Beach var hennes delade 13:e plats från US Open 2020 svenskans bästa resultat.

– Det känns riktigt bra. Jag har inte fått till ett liknande resultat på ett tag, så det är skönt att vara tillbaka och spela bättre samt sänka puttar igen som jag gjorde i början av året, säger Stark.

Totalt sju svenskor deltog i tävlingen. Linn Grant, Anna Nordqvist, Madelene Sagström och Maja Stark var självskrivna tack vare världsrankningen. Tiofaldiga majorvinnaren Annika Sörenstam fick en specialinbjudan av arrangören USGA, medan Pernilla Lindberg och Beatrice Wallin lyckades kvala in.

Den andra svenskan som tagit sig till finalrundan, Linn Grant, placerade sig längre ned i resultatlistan på en delad plats 53 med +11.

KLIPP: Åberg avslutade på topp i USA

En fokuserad Ludvig Åberg inför en putt. Foto: Bildbyrån