Maja Stark är fortsatt bästa bästa svenska i damernas US Open. Foto: TT

Stark med i toppen på Pebble Beach

Uppdaterad
Publicerad

Maja Stark fortsätter som bästa svenska och intar en delad elfte plats, totalt ett över par, efter den andra rundan i US Open.

Svenskan är efter sin 73-runda, med tre birdies och fyra bogeys, totalt åtta slag efter amerikanskan Bailey Tardy som leder tävlingen på Pebble Beach i Kalifornien.

Svenska Linn Grant får med nöd och näppe spela vidare efter en 75-runda. Hon placerar sig på delad plats 58, med totalt sex slag över par.

Färdigspelat är det däremot för Anna Nordqvist med totalt sju över par. Den andra rundan avslutade hon på 73 slag.

Även Pernilla Lindberg med +7 och Madelene Sagström med +8 är ute ur tävlingen.

Tiofaldiga majorvinnaren Annika Sörenstam som specialinbjudits till tävlingen, gick den andra rundan på 79 slag, totalt 15 över par. Färdigspelat är det också för Beatrice Wallin, 21 över par.

Amerikanskan Bailey Tardy avslutade den andra rundan med 68 slag efter två bogeys, fyra birdies och en eagle. Hon leder tävlingen med totalt sju under par.

KLIPP: Minjee Lee slår till med fantastiskt inspel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Viaplay och Discovery

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.