Bra läge för Maja Stark och Jonas Blixt inför avslutande rundor. Foto: TT

Maja Stark klättrar i US Open – tar rygg på täten

Uppdaterad
Publicerad

Maja Stark är fortsatt med i toppen inför söndagens avgörande.

Åtta slag är det som i nuläget skiljer 23-åringen från en ledning.

Maja Stark klättrar två placeringar i US Open och letar sig upp på en delad nionde plats, totalt ett över par, efter den tredje omgången.

Med två birdies och två bogies tog hon sig runt på 72 slag, vilket kan jämföras med gårdagens 73. Hon ligger åtta slag efter japanskan Nasa Hataoka, som är i ensam ledning efter en 66-runda med sex birdies.

Den andra svenskan som är kvar i US Open, Linn Grant, håller sig fortsatt kvar i tävlingen på en delad 57:e plats med totalt +9.

Amerikanskan Bailey Tardy, som ledde efter runda nummer två, halkar ner till delad tredje plats efter att ha behövt 75 slag för att ta sig runt nattens runda.

Blixt slog tilll

Parallellt med US Open pågår John Deere Classic på PGA-touren för herrarna – där Jonas Blixt satt sig i ett utmärkt läge inför söndagen.

65 slag under lördagen bäddar för en delad sjätteplats, med totalt 13 slag under par. Leder gör amerikanen Todd Brendon med 16 slag under par.

Stjärnskottet Ludvig Åberg hade det tuffare och gick runt på 71 slag under den tredje rundan, trots det är han med tio slag under par fortsatt med i toppen.

KLIPP: Ledarinnan Nasa Hataoka skruvar i läcker chipp.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nasa Hataoka leder US Open inför sista rundan. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.