Foto: Fredrik Wahlén, SVT Sport

Golfen lyfter i kristider

Uppdaterad
Publicerad

I en tid när många jobbar hemma, är permitterade eller lediga finns bilden av en ökad efterfrågan att spela golf. SVT Sport gjorde ett nedslag i Rimbo i Uppland. – Vi ser en jättestor ökning, säger Joakim Sabel, vd Sparrens GK, till SVT Sport.

Sparrens GK i Rimbo fem mil norr om Stockholm är en av de drygt 80 klubbarna i Stockholm och Uppland som har bilden av en större efterfrågan än på flera år.

– Vi ser en jättestor ökning. Det finns massor av människor som spelar golf och flera har nu mer tid till att göra det och man kommer inte kunna åka utomlands till Spanien, Frankrike, Italien lika lätt, så att då kommer man spela här i Sverige, säger Joakim Sabel, vd Sparrens GK, till SVT Sport.

Corona och idrott

Svenska golfförbundet har pauset sin professionella tävlingsverksamhet fram till och 30 juni. Lokala amatörtävlingar får fortfarande spelas och på Sparrens GK har onsdagsgolfen precis dragit igång.

– Vi håller avstånd och skärper till oss, säger Lennart Svensk en av onsdagsgolfarna.

Men i golfbilen sitter de lite tätt.

– Ja men vi hostar lite åt varsitt håll och vi kramas inte, säger kompisarna Janne Carlsson och Leif Sandberg från golfbilen till SVT Sport.

I USA får man bara åka en i varje golfbil.

– Ja det är Donald Trump det, vi har Stefan Löfvén som säger att det är OK än så länge, fortsätter Janne Carlsson.

Restaurangen på klubben lider inte än så länge.

– Det sjukaste av allt är att golfen mår bra av kristider. Det blir fler människor som har ”ledigt” tyvärr och då går de ut och spelar golf.

Åtgärder ute på banan för att minska smittspridningen har också vidtagits: förhöjd puttkopp, flaggan får inte vidröras och bunkerkrattan är borttagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet