Foto: Richard Rogers TwitterVisa alla (2)
Visa alla (2)

Golfstjärnas hus brann ner till grunden

Uppdaterad
Publicerad
Golfstjärnan Davis Love III:s hus i Georgia brann i morse ner till grunden. Ingen kom till skada.

Larmet till brandkåren i Glynn County kom klockan 05.18 lokal tid och 16 brandmän bekämpade branden under ett par timmar innan huset på 952 kvadratmeter, värderat till runt 50 miljoner kronor, brann upp.

55-årige Love och hans fru Robin var de enda som befann sig i huset och de lyckades ta sig ut. Brandorsaken är okänd men branden ska ha uppstått i garaget, enligt AP.

”Medan alla i vår familj är ledsna över förlusten av vårt hem som var fylld med så mycket skratt och otroliga minnen, är vi välsignade att alla är säkra och oskadda”, säger Love i ett uttalande.

”Vi håller saker i perspektiv”

Oyckan inträffade mitt under rådande coronakris.

”Vi håller saker i perspektiv när människor i vårt samhälle och runt om i världen kämpar med den nuvarande oöverträffade hälsokrisen.”

Love hade en karriär som pågick mellan 1985 och 2019. Han vann 21 gånger på PGA-touren, en major PGA-mästerskapen 1997, och spelade in runt 450 miljoner kronor i prispengar.

Han var också kapten för USA:s Ryder Cup-lag 2012 och 2016.

Numera är han kommentator på amerikansk tv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer