Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Jesper Svensson sänken en chipp säkrar segern i spelaren ovan Foto: SNTV

Golfsuccé för Jesper Svensson i Singapore

Uppdaterad
Publicerad

Det krävdes tre särspelshål i Singapore.

Sedan kunde Jesper Svensson fira sin allra första seger på Europatouren.

– Jag kunde inte ens drömma om det, säger svensken efter tävlingen.

Se när Jesper Svensson säkrar segern i spelaren ovan.

Jesper Svensson klättrade till seger från 13:e plats sista dagen efter en runda på 63 slag, nio under par – vilket också innebar nytt banrekord.

Men han tvingades ändå till särspel mot thailändaren Kiradech Aphibarnrat som nådde delad förstaplats tack vare en eagle, två slag under par på det allra sista hålet.

Det krävdes tre extra hål för att Jesper Svensson skulle krönas som segare. På det tredje särspelshålet gjorde Aphibarnrat bogey, ett slag över par, medan svensken fixade par.

”Det känns fantastiskt”

Segern är den 28-åriga golfarens första på Europatouren, men kommer inte helt oväntat. Svensson har visat prov på bra form i vinter med två andraplatser på Europatouren, såväl i Sydafrika som förra månaden i Bahrain.

– Det här varit mycket bra golf så det var roligt att äntligen vinna. Det är svårt att vinna så det är så skönt. Det har varit en lång resa. Med en seger under min första säsong, jag kunde inte ens drömma om det. Det känns fantastiskt, säger svensken efter tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.