Golftalangen som tankar inspiration på Augusta

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Svensson, 18, är en av Sveriges största golftalanger. Nästa vecka spelar han Junior Invitational på Sage Valley, Georgia, världens mest ansedda juniortävling. Uppladdningen – ett besök på Augusta och The Masters.

– Det ger motivation för framtiden förstås, det är häftigt att vara här, säger Svensson om sitt besök på ”helig golfmark”.

Svensson har gått från klarhet till klarhet de senaste åren och spås en ljus golfframtid. 18-åringen vann 2015 British Boys amateur, en av världens största juniortävlingar. Han var trea på amatör-VM och bjöds in till Junior Invitational i Georgia där han fick träffa Tiger Woods.  Det blev dessutom medverkan i Junior Ryder Cup tillsammans med tre andra svenskar.

The Masters

Nu väntar en ny Junior Invitational, nästa vecka på den fina banan Sage Valley, en kvart från Augusta National.

– Formen är bra. Jag vann min första tävling som jag spelade i Spanien och vinterträningen har varit bra, ett bra upplägg, säger Svensson, som menar att besöket här på Augusta ger extra inspiration.

– Ja, det är klart. Det är en sak att se det på tv men att vara här är något helt annorlunda. Man ser vad som krävs, det är häftigt.

– Banan jag ska spela på är rätt lik Augusta, samma grästyper, mycket upphöjda greener och många avrinningsytor. Det är lite svårare här, lite tajtare ytor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet