Linn Grant är med i tätstriden i Schweiz inför avslutningen på lördag. Foto: TT

Grant tappade ledningen i Schweiz – med i trio som jagar ett slag bakom

Uppdaterad
Publicerad

Linn Grant tappade ledningen i Swiss Open efter att ha gått runt på 71 slag – sex sämre än i går. Men hon är med i en trio som jagar ett slag efter ledande Liz Young.

– Jag var inte riktigt där. Jag hade några riktigt bra slag igår men hade inte samma spel i dag, säger Grant till Europatouren.

När hon satte en birdie på det 14:e hålet genom att sätta en putt från runt fyra meter och gå upp i delad ledning med just Young gav det förhoppningar inför avslutningen. I går avslutade Grant med fyra raka birdies på hål 15-18.

Men i stället tappade Grant mot gårdagen. På det korta, 129 meter par 3, 15:e ”hole in one hålet” fick hon nöja sig med par och på det 16:e sköt hon inspelet i ruffen bakom greenen och noterades för en bogey och ett besviket kroppsspråk i sensommarvärmen.

Kommentatorerna nyfikna på svenska språket

Hon diskuterade på svenska med sin pojkvän och caddie Pontus Samuelsson och de engelska kommentatorerna i Europatourens sändning försökte lista ut vad de pratade om. Utan att ha en aning.

På det 17:e hade Grant en lång eagleputt som gav en lätt birdie och var tillbaka i delad ledning. Hon satte sin fjärde bogey för dagen på det 18:e hålet efter ett inspel i ruffen precis vid greenen. Hon chippade sedan för kort och missade en parputt på inte ens 1,5 meter. I går satte hon nästan alla puttar på mellan tre och fyra meter.

Bara på de fyra sista hålen tappade Grant fem slag mot i går.

Tävingen spelas över 54 hål och avslutas under lördagen. 23-åriga Grant har slagit igenom stort och vunnit sju tävlingar i år.

Med anledning av den brittiska drottningen Elizabeths bortgång höll tävlingen två tysta minuter klockan 14.20.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.